Narender Latchmansingh

Inzichten verkrijgen uit data is een kunst op zich, waar ik enorm enthousiast van word. Vooral nu we in een tijd leven waar de hoeveelheid aan data exponentieel groeit. Ondertussen maakt de rekenkracht van de computers ook enorme sprongen. Het goed inzetten en gebruik van deze data en rekenkracht is essentieel om te overleven als organisatie binnen deze concurrerende wereld.

Binnen elke branche zijn organisaties de komende jaren bezig met een zoektocht om niet te verdwalen in de grote hoeveelheid aan informatie en daarnaast deze niet onbenut te laten. Als data scientist ben ik de verbindende schakel om informatie te transformeren in waarde-genererende processen en er een competitief voordeel mee te verkrijgen.

Mijn basis als data scientist ligt bij het goed luisteren naar de behoeften van de klant. Om vervolgens deze behoeften te vertalen in dataprocessen die oplossingen, inzichten en optimalisaties opleveren. En als laatste de resultaten helder te formuleren en eenvoudig terug te koppelen.

Mijn kennis en tools zijn gefundeerd op econometrie en business intelligence. Op gebied van business intelligence ben ik in staat om bedrijfsprocessen te analyseren, optimaliseren en te voorspellen. Als econometrist richt ik me daarnaast ook op gevoeligheidsanalyse en het aantonen van causale verbanden. Creatief omgaan met informatie is hierbij één van mijn sterkste kanten.

LinkedIn pagina