• Erwin Pilon

Erwin Pilon

De mooiste dingen gebeuren als mensen samenwerken. En toch lijkt het alsof samenwerken een van de moeilijkste dingen is om te doen. In mijn vakgebied van data en informatie is dat niet anders. Mijn doel is om te zorgen dat die samenwerking wel succesvol is.

Ik begin daarbij graag bij de inhoud. Door vragen te stellen en goed te luisteren probeer ik erachter te komen wat de sturingsbehoefte van de organisatie is. Hoe kan data daar bij helpen? Hoe gebruiken de mensen in de organisatie de data bij het verbeteren van processen? Hoe vertaalt dat zich naar rapportages, KPI’s, dashboards en andere informatieproducten? In welke mate kan de organisatie self-service analytics inzetten? Ik merk dat ik hier goed overzicht in kan houden en dat ik door het aanbrengen van structuur toegevoegde waarde kan leveren.

Ik vind het leuk om vervolgens te zorgen dat die data er ook komt en vooral: wordt gebruikt. In de rol van product owner of als begeleider van een product owner voel ik me enorm thuis. Agile werken voelt voor mij als een natuurlijke vorm van samenwerken. Het is bijna al moeilijk voorstelbaar dat we projecten niet agile doen!

LinkedIn pagina