Free Frogs klantevent

24 mei – Free Frogs klantevent: de rol van de mens in de wereld van informatie

Free Frogs organiseert op 24 mei 2018 een event met klanten en relaties om samen de menselijke samenwerking in de informatieketen te verkennen. Het programma, met als thema Informatie en Mens, is gericht op degenen die een rol spelen in het verbeteren en borgen van informatiegebruik in organisaties. Gastspreker Barry Devlin en anderen delen hun ervaringen.

Thema: informatie en de mens

Als het om de laatste ontwikkelingen op het gebied van data gaat, zijn de spotlights gericht op flitsende technologieën, zelfdenkende algoritmes en de volgende Gartner hype Cycle. Maar er is weinig aandacht voor de beperkte menselijke capaciteit om al die nieuwe ontwikkelingen te absorberen en om te zetten in een tastbare bijdrage. Hoe kunnen we effectief waarde uit analytics oplossingen halen?
Wat is de rol van de mens in de stortvloed aan technologische ontwikkelingen? Alle informatie is immers menselijk. De technologie waarmee informatie geproduceerd wordt, is ontworpen en gemaakt door en voor mensen. Wij mensen hebben informatie nodig om te bepalen wat we moeten doen. Het optimaal gebruiken van informatie blijft een zoektocht. Om dit het hogere volwassenheidsniveau ook nog te laten beklijven is voor velen een flinke uitdaging.
Samen willen we verkennen hoe we deze verbeterslag kunnen bereiken. Na deze dag ga je met nieuwe ideeën naar huis en heb je nieuwe aanknopingspunten om in je eigen organisatie tot verbetering te komen.

Sprekers: meerdere invalshoeken belicht

We hebben een fantastische gastspreker: Barry Devlin. Dertig jaar geleden heeft hij een baanbrekend paper geschreven over de implementatie van het allereerste data warehouse. In 2013 verwerkte hij in zijn boek ‘Business unIntelligence’ 25 jaar aan ervaring tot een visie op informatiegebruik en hoe de technologie ons daarin ondersteunt.

Naast Barry delen in ieder geval Rico van Burgh, Intelligence Center Support Lead bij Heineken Nederland en Harald van de Pol, Manager Healthcare Intelligence bij het Catharina Ziekenhuis Eindhoven hun ervaringen met menselijke samenwerking in relatie tot datagebruik. Vanuit Free Frogs zullen Rolien Breeuwer en Martijn ten Napel een bijdrage leveren.

Meer informatie

Wil je bij dit event aanwezig zijn of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.